maj 13, 2020

Såhär inreder du med ljusrosa

3 min read

Stylish living room interior in pink with a concrete floor, velvet sofa, golden table, chandeliers and tropical plants / 3D illustration, 3d render

En riktigt stor trend just nu när det kommer till inredning är att inreda med färgen ljusrosa. Det är lätt att förstå varför ljusrosa blivit så populärt, färgen är väldigt vacker och den lyckas vara harmonisk samtidigt som den är glad och livfull. Många kan dock uppfatta rosa som en rätt svår färg att inreda med eftersom man inte vill riskera att ens hem ser ut som ett prinsesslott gjort av sockervadd, vilket å andra sidan så klart är helt okej om man tycker att den stilen är fin. Vill man eftersträva en lite mer neutral look med ljusrosa så är det inte svårt att åstadkomma. Här har vi samlat lite inspiration för dig som är sugen på att testa, såhär inreder du snyggt med ljusrosa:

Om du vill vara lite försiktig av dig rekommenderar vi att du testar att införskaffa lite mindre inredningsdetaljer i ljusrosa. Dessa kan till exempel vara dekorationer, kanske krukor, vaser eller ljusstakar. Ett annat tips är kuddfodral till soffkuddarna, dels kan du hitta väldigt billiga men ändå fina kuddfodral i en ljusrosa färg om du inte vill lägga för mycket pengar på ljusrosa inredning och dessa är även väldigt enkla att byta ut om du skulle ångra dig senare. Dessutom så passar färgen rosa lite olika bra i olika lägenheter, så om du behöver hitta en ny lägenhet för att det ska passa så är frågan om det är värt det. För att vara lite smartare när du inreder med ljusrosa är en bra regel att följa att inte köpa alltför dyra inredningssaker i ljusrosa till en början eftersom du inte vet hur du kommer tycka om det. Det vore kanske till exempel lite jobbigt om du köper en soffa, som ändå är en ordentlig investering och kostar åtminstone några tusenlappar, för att sedan inse att du inte alls trivs med stilen.

Att inreda med ljusrosa kan bli otroligt snyggt och görs det rätt kan ditt hem omedelbart se mer lyxigt och trendigt ut. Du kanske tänker att ljusrosa inte är något för dig, men den nyans som många får upp i huvudet när de tänker på ljusrosa är den bubbelgumsrosa och lite sötsliskiga färgen som får en att tänka på ett barbiehus, och den stilen är inte för alla. Du får dock inte glömma att det finns många fler nyanser av ljusrosa som är riktigt snygga, till exempel laxrosa som ger lite 70-talsvibbar eller beigerosa som ger lite mer värme till ljusa rum. Var lite öppensinnad och kika på alternativ som finns när det kommer till nyanser, du kanske hittar din nya favoritfärg. En inredningstrend som råder just nu är att låta sig influeras lite av 70-talet, och en riktigt fin kombination är laxrosa tillsammans med lite mörkare trä, till exempel teak. Om du istället tycker om art deco-stilen så går ljusrosa otroligt bra ihop med detaljer i mässing. Det viktigaste när du inreder är dock inte att hålla på och följa stilregler och trender utan du ska inreda ditt hem så som du tycker är snyggt. Det är alltid bra att inspireras men du ska inte känna att man måste följa några pekpinnar, det är trots allt du som ska bo i och älska ditt hem.