december 14, 2020

Inspiration lägenhet etta

2 min read

Behöver du inspiration till att inreda en lägenhet som en etta? Det kan vara svårt att få inspiration till små lägenheter som en etta, men samtidigt är det en spännande utmaning. Hur får man plats med allt man har och behöver? Nu behövs ett rejält mått av fantasi och kreativitet för att skapa en fantastisk och användbar miljö i din etta. 

När hyresmarknaden får ett uppsving är det hög tid att skaffa ny bostad. Kanske man vill passa på att tjäna lite pengar genom att flytta till något mindre? Om du redan sett ut en men inte vet hur du ska möblera din etta, förtvivla inte. Här kommer vi med en del idéer om hur du kan gå tillväga för att få inspiration till en liten lägenhet eller en etta.

Vandra omkring i möbelbutiker 

Varför inte vandra omkring i möbelvaruhus. Det finns många fina butiker där man kan få inspiration till inredning. Du behöver inte begränsa dig till Ikea, det finns fler varumärken med inspirerande butiker och varuhus. Fördelen är att exponeringar av möbler oftast görs på litet utrymme, så man får bra idéer om hur man utnyttjar 

Leta i tidningar 

Det finns många designer-, bostads- och inredningsmagasin. Köp hem magasin, bläddra på pressbyrån eller sätt dig ner på stadsbiblioteket. Det finns hur mycket som helst att spana in. Du kommer lätt översköljas av idéer. 

Bostadsmagasin där man utannonserar ettor är perfekt. När man inreder en lägenhet för försäljning så brukar man göra det smart och smakfullt. Du kan säkert hitta många bra idéer bara genom att bläddra i olika magasin. Det finns även nätmagasin och många bra inredningsbloggar om man vill ha något annat än att hålla i fysiska tidningar.  

Inspireras av Japan

Inga andra vet hur man använder små ytor bättre än japaner. I Japan bor de flesta trångt. Så googla på sajter om Japan, japansk inredning och spana in hur smart de inreder och lyckas utnyttja alla ytor på bästa sätt. 

I Japan lever man ofta på golven. Man sover på tatamis som rullas ihop på morgonen, man har ibland inga stolar utan sitter på golven och äter. Dessutom kan man hitta många smakfulla inredningsdetaljer och häftig modern design.