december 14, 2020

Inred en liten lägenhet

2 min read

Stylish apartment interior with modern kitchen. Idea for home design

Hur ska man inreda en liten lägenhet? Jo, det kan vara svårt när man måste få plats med saker och ting och samtidigt ha lite svängrum för att gå omkring. Så inreda en liten lägenhet är något man får göra med fantasin och kreativitet. Här får du lite hjälp och inspiration på vägen

  

Hämta inspiration 

Vad ska man tänka på när man letar lägenhet? Inredningen så klart. Om du vet hur du ska inreda så går det snabbt att flytta in. Inred din nya lägenhet med inspiration! Du kan hämta inspiration från tidningar och magasin, inredningsbloggar och faktiskt även bostadsannonser på små lägenheter. Tänkvärt är också att blogga lite på olika kulturer och länder där man bor trångt. Om du bloggar på inredning i, eller hur man bor i, Japan så kan du hitta många idéer, allt från smart förvaring till sängplatser. 

 

Små möbler 

Att ha små möbler är nästan ett måste om man vill inreda en liten lägenhet. Hur får man plats med stora läderfåtöljer i en liten etta? Det kanske man kan, men det är nog inte det första man ska rikta in sig på. Snarare är det kanske vettigt att hålla sig till en två- eller tresitsig soffa och möblera med sittkuddar och ha fällstolar till hands om man behöver sitta fler personer kring ett bord. Ett hopfällbart bord kan också vara en idé så har man lite mer svängutrymme för armarna när man går omkring. 

 

Sängplats

Sen kan man ju fundera på det där med säng. Man kanske kan ha en tatami eller madrass som man sover på och kan ta bort. Och så finns ju alltid möjlighet till bäddsoffor. De brukar inte vara så himla bekväma att sova på i längden, men om man inte väger för mycket brukar det fungera. 

 

Smart förvaring 

Om man får plats med allt man vill handlar lite grann om hur man förvarar saker och ting. Det är bra om man kan förvara saker på höjden. Även både skåp och byråer får gärna vara höga. Man kan även förvara lådor under en säng. Det finns även sängar med utdragbara lådor på undersidan, det kan vara en ide´ för att spara plats. Även soffbord finns det  med lådor och förvaringsmöjligheter.